ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΑγγλικάΕλληνικά

Η υπηρεσία Δυναμικής Μετατροπής Συναλλάγματος (DCC) της JCC αναβαθμίζεται υποστηρίζοντας πλέον τα 47 πιο δημοφιλή νομίσματα.

Τι αλλάζει με τη νέα αναβάθμιση; Η αυτόματη εγκατάσταση της αναβαθμισμένης υπηρεσίας στα POS τερματικά της JCC έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διαστήματος. Μετά από την αναβάθμιση οι καταθέσεις στον τραπεζικό σας λογαριασμό θα χωρίζονται σε μια κατάθεση για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε Ευρώ και σε μία κατάθεση για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα προσφερόμενα DCC νομίσματα. Επιπρόσθετα για σκοπούς καλύτερης παρακολούθησης της προσφοράς της υπηρεσίας θα παρέχεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών ανά νόμισμα.

Τι είναι το DCC; Η υπηρεσία DCC επιτρέπει στους ξένους πελάτες σας (κατόχους καρτών εξωτερικού), να πληρώνουν το ποσό που οφείλουν απευθείας στο νόμισμα της κάρτας τους. Συγκεκριμένα την ώρα της συναλλαγής το POS τερματικό σας αναγνωρίζει το νόμισμα της κάρτας του πελάτη και αυτόματα προτείνει την πληρωμή μέσω της υπηρεσίας DCC. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το νόμισμα στο οποίο επιθυμούν να πληρώσουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ποσό σε Ευρώ, η ισοτιμία και το ποσό στο νόμισμα χρέωσης εμφανίζονται όλα στην απόδειξη.

Ποια νομίσματα υποστηρίζονται; Πλήρες κατάλογο με τα 47 δημοφιλή νομίσματα που υποστηρίζονται μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Ποια τα προτερήματα για εσάς; • Επιστροφή του 1% της κάθε DCC συναλλαγής (σε Ευρώ) • Η συναλλαγματική ισοτιμία ενημερώνεται αυτόματα καθημερινά • Προσφέρεται εγγύηση στη συναλλαγματική ισοτιμία για τον κάτοχο της κάρτας • Όλα τα κύρια νομίσματα υποστηρίζονται μέσω της υπηρεσίας • Δεν χρειάζεται οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια – η ίδια διαδικασία πληρωμής εξακολουθεί να ισχύει

Ποια τα προτερήματα για τους ξένους σας πελάτες; • Εγγύηση στη συναλλαγματική ισοτιμία • Ο κάτοχος μπορεί να πληρώσει στο νόμισμα της κάρτας του • Διαφάνεια – οι πελάτες σας βλέπουν την ίδια στιγμή στο τερματικό το τελικό ποσό που θα πληρώσουν στο νόμισμα της κάρτας τους χωρίς να ανησυχούν για κρυφές χρεώσεις

 

*Σημαντικό: Το πιο κρίσιμο σημείο στην προσφορά της υπηρεσίας DCC είναι ότι ο πελάτης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιλογής του νομίσματος πληρωμής και ότι ο πελάτης πρέπει από μόνος του να επιλέγει το νόμισμα πληρωμής της συναλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία DCC δεν μπορεί να προεπιλέγεται αυτόματα (συμπεριλαμβανομένου της χρήσης λεκτικού ή της διαδικασίας που να αναγκάζει τον κάτοχο να επιλέγει την υπηρεσία αυτή).

Μοιραστείτε το